Pijn, doof gevoel of tintelingen in handen of voeten bij kanker, wat is jouw ervaring?

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/stichtingpijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Heb jij pijn, een doof gevoel of tintelingen in je handen of voeten als gevolg van kanker (gehad)? Met de nieuwe Doneer Je Ervaring-vragenlijst gaan we op zoek naar de ervaringen van kankerpatiënten die last hebben (gehad) van neuropathie. Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten je krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. Als patiëntenorganisatie willen wij graag weten in welke mate neuropathie je dagelijks leven (heeft) beperkt. Heb je iets geprobeerd om de pijn of klachten aan je handen of voeten te verminderen of ermee om te gaan, en hielp dat wel of niet? Hebben je zorgverleners aandacht (gehad) voor neuropathie en in hoeverre toonde je omgeving er begrip voor?

NFK vraagt je om anoniem je ervaring te delen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. De vragenlijst staat open tot 15 februari 2021. Ga direct naar de vragenlijst

Waarom deze vragenlijst?

Tot op heden is er nog geen therapie of behandeling gevonden die neuropathie kan verhelpen of voorkomen. Met deze vragenlijst willen wij nagaan wat mensen met kanker doen of proberen om neuropathie te verminderen of ermee om te gaan. Met als doel tips voor andere patiënten te halen of ideeën op te doen voor vervolgonderzoek. Ook zijn we benieuwd in hoeverre zorgverleners aandacht hebben voor neuropathie en of patiënten hier tevreden over zijn om nog gerichter de belangen van mensen met neuropathie kunnen behartigen.

De resultaten van de vragenlijst is vanaf 13 april te vinden op nfk.nl

Deze peiling is een initiatief van NFK in samenwerking met de 19 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en onderzoekers van PROFIELstudie.