Secretaris Stichting Pijn bij Kanker (vrijwilliger)

Voor het bestuur van Stichting Pijn bij Kanker zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van secretaris (m/v) die graag zijn of haar steentje wil bijdragen aan minder pijn bij kanker. Het bestuur bestaat uit 5 bestuursleden waar jij een onderdeel van zult zijn. Het bestuur van de stichting vergadert één keer in de maand. Alle bestuursleden wonen in verschillende steden in het land. Momenteel vergadert het bestuur in Vianen. Als secretaris ben je o.a. verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen. Voor de functie krijg je veel vrijheid en ruimte voor eigen invulling van je verantwoordelijkheden en taken.

Over Stichting Pijn bij Kanker

Veel vormen van kanker zijn steeds beter te behandelen. Daardoor blijven meer patiënten met kanker langer in leven. Dat is uiteraard goed nieuws. Maar veel patiënten met kanker ervaren klachten. Ruim de helft van de patiënten heeft met pijn te maken. Pijn die vaak niet optimaal behandeld wordt. Toename van kennis over pijn bij zowel patiënten als zorgverleners en verbetering van gerichte communicatie over pijn zal zorgen voor een betere pijnbehandeling. Onze stichting gaat daarvoor!

Als onafhankelijke stichting nemen we een voortrekkersrol in waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord. Enerzijds waar het gaat om de fysieke pijn van de patiënt. Anderzijds ook om de pijn die door tal van factoren wordt beïnvloed.

Als secretaris:

• plan je de bestuursvergaderingen en stel je de agenda voor de vergaderingen op;
  • maak je de notulen van de vergadering en verzorg je de verspreiding ervan;
  • ondersteun je de voorzitter en heb je een bewakende rol in onder andere de planning;
  • digitaliseer, organiseer en beheer je de documenten van de stichting;
  • beheer je de mailbox info@stichtingpijnbijkanker.nl;
  • ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie namens het bestuur;
  • verzorg je de wijzigingen bij de KvK;
  • werk je nauw samen met het projectbureau;
  • denk je mee over en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en de koers van de stichting.

Over jou

De secretaris die wij zoeken:

• is proactief en ondernemend;
  • is nauwkeurig en betrouwbaar;
  • heeft goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • kan goed in teamverband werken maar heeft wel een zelfstandige houding;
  • heeft affiniteit met Stichting Pijn bij Kanker en wat wij doen en beogen;
  • onderschrijft de doelstellingen en draagt dit uit, onder andere door (af en toe) aan te sluiten bij de uitvoering van projecten;
  • zet zijn/haar netwerk graag in t.b.v. projecten van Stichting Pijn bij Kanker

Wij bieden:

• een enthousiast en betrokken bestuur;
  • ruimte voor eigen initiatief;
  • ondersteuning en (waar nodig) begeleiding door professionals;
  • ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien;
  • de mogelijkheid om je kennis en ervaring te verruimen;
  • de mogelijkheid om je netwerk te vergroten;
  • een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Tijd

De gemiddelde belasting van de bestuursfunctie is 2-4 uur per week (veel vanuit huis).

Interesse?

Heb je interesse in de bestuursfunctie van secretaris? We ontvangen je motivatie en CV graag voor 1 januari 2019 via info@stichtingpijnbijkanker.nl Voor vragen kun je contact opnemen met Dyonne Bliek, huidige secretaris van de stichting via 06 - 25 077 088.